Cirkonij krunice

img

Cirkonij krunice

Zahvaljujući svojoj izuzetnoj trajnosti i prirodnom izgledu, cirkonij krunice postaju materijal izbora u modernoj dentalnoj medicini. 

Danas se gotovo isključivo rade monolitne multilayer krunice. Monolitne znaći da su krunice potpuno izrađene iz cirkonijskog bloka, bez dodavanja keramičkog sloja  te su stoga puno otpornije na lom i kvrcanje od prijašnjih materijala. Multilayer znači da je boja krunice graduirana, što značajno doprinosi prirodnijem izgledu.

Prednosti cirkonij krunice

  • Vrhunski izgled: kako je cirkonij prirodno bijel, omogućava transformaciju u bilo koju nijansu koja odgovara ostatku zuba. Cirkonij je proziran, pa oponaša prozirnost prirodnih zuba.
  • 100% biokompatibilno: dosad nije zabilježena alergija na cirkonij-krunu. . Nema potrebe brinuti se o bilo kakvim štetnim / alergijskim reakcijama tijela jer ih ljudsko tijelo ne odbacuje.
  • Izuzetna tvrdoća: cirkonij je najjača kruna, može podnijeti habanje.  Ako je dobro održavate, može vam zauvijek ostati u ustima. Bar je pet puta jači od keramike ili keramike spojene na metal / PFM. Također dobro podnosi sile žvakanja ili grickanja. Ima vrlo visoku čvrstoću na savijanje: cirkonij ima čvrstoću na savijanje od 1200 MPa. (Čvrstoća savijanja je sila koju krunica tolerira.)
  • Bez metala:  Ljudi žele izgledati prirodno i mlado. Neki također ne vole metal u svom tijelu, stoga je cirkonij materijal izbora.
  • Preciznost i predvidljivost:  Postupak izrade cirkonskih nadomjestaka potpuno je digitalan. Uz pomoć skeniranja,  Digital smile designa te plastičnog prototipa, cirkonijske krunice moguće je izraditi uz potpunu predviljivost i maksimalnu preciznost.