Clear aligneri

img

Clear aligneri

Prozirni aparatić za zube (Clear aligner)

Savršeno ravni zubi važni su ne samo iz estetskih razloga, već i zbog kvalitetnije i pravilnije oralne higijene koja utječe na Vaše zdravlje. Jedan od najvažnijih koraka koji u većini slučajeva vodi do savršenog osmijeha je ortodontska terapija. Današnja tehnologija i digitalna dentalna medicina nudi najmoderniji i trenutno najtraženiji izbor ortodontske terapije za manje anomilje – prozirne aparatiće za zube (Clear aligner-e).

Clear aligner je vrsta prozirnog modernog mobilnog aparatića za zube. Za razliku od fiksnog aparatića, clear aligneri se skidaju prilikom jela, a ostatak dana i noći moraju biti na zubima (nošenje minimalno 22 sata dnevno) kako rezultat ne bi izostao.

clear aligner

Često nošenje klasičnog fiksnog aparatića zna predstavljati muku za pacijenta, neugodno je, ograničeni ste sa odabirom hrane, teže je održavati pravilnu oralnu higijenu, no suvremena metoda koja se koristi u našoj ordinaciji omogućuje pacijentu sasvim suprotno i pouzdano iskustvo koje će u svega nekoliko mjeseci ispraviti vaše zube. Izrađuju se prema kompjutorski navođenom sistemu koji je prije svega mnogo precizniji i pouzdaniji od uzimanja otiska. Također jedna od najvećih prednosti Clear alignera je svakako estetika, jer je u potpunosti proziran i time nevidljiv. Uz pomoć prozirnih udlaga rade se pomaci na zubima te ih tako dovode u savršeno zamišljen niz.

Sam postupak terapije je vrlo jednostavan za pacijenta, „otisak“ se uzima digitalnim skenerom koji svojom vrhunskom preciznošću situaciju vaših zubi prenosi u digitalni oblik. Stručnjaci (specijalisti ortodoncije) na temelju digitalnog otiska i savršenog programskog rješenja 3Shapea planiraju kompjutorski ortodontsku terapiju te nakon planirane terapije udlage se printaju. Prednost Clear alignera je i u tome što se pacijent ne mora dugo mučiti sa terapijom, cijela terapija odvija se vrlo brzo, no naravno dužina terapije je individualna i ovisi o težini samog slučaja.

Ako su vaši zubi zdravi, ali niste zadovoljni kako su posloženi, a uz sve to veliku pažnju pridonosite estetici, Clear aligneri su idealna terapija za Vas, jer ćete ispraviti svoje zube na potpuno nevidljiv, pouzdan i siguran način u kratkom vremenskom periodu s vrhunskim rezultatima.

Ukratko, sve prednosti nošenja Clear alignera naspram klasične fiksne terapije:

1. Potpuno proziran i mobilan aparatić za zube (estetika)
2. Ugodno nošenje
3. Skraćeno trajanje terapije
4. Predvidljiv i unaprijed isplaniran rezultat