Digitalna stomatologija

img

Digitalna stomatologija

Digital dental project

DIGITAL DENTAL PROJECT (DDP) je projekt uz pomoć kojega na potpuno predvidljiv način gradimo Vaš osmijeh. DDP ima nekoliko faza izrade:

1. DENTALNA FOTOGRAFIJA
2. 3D FACE SCAN
3. 3D SKENIRANJE ČELJUSTI
4. DIGITAL SMILE DESIGN
5.DIGITALNI WAX UP I IZRADA MOCK UP-a U USTIMA
6.BRUŠENJE ZUBA I SKENIRANJE
7. IZRADA PRIVREMENIH ZUBA IZ PMMA
8.IZRADA DEFINITIVNOG RADA I CEM

Što to znači za Vas?

Već prilikom prve posjete i konzultacija pokazati ćemo Vam kako će Vaši zubi izgledati na Vašem licu.

Ovaj protokol nam daje potpuno predvidljiv rezultat i to sve odrađeno uz pomoć skeniranja zubala bez uzimanja neugodnih otisaka!

1. Digitalna fotografija

Dentalna fotografija je komunikacijski alat između stomatologa i pacijenta te stomatologa i dentalnog tehničara, koji nam omogućuje dokumentaciju svih ključnih faza Vašeg budućeg rada. Također nam omogućuje analizu trenutnog stanja svakog pacijenta, praćenje izvedbe slučaja i ujedno samog završnog rada. Uz pomoć dentalne fotografije i 3D face scan-a izrađujemo Digital smile design kako bi Vas pobliže upoznali s Vašim budućim osmijehom.

2. 3d face scan

Koristeći Bellus3D Dental Pro, uz samo korištenje kamere, brzo i precizno bilježimo i skeniramo trodimenzionalne oblike Vašeg lica. To nam omogućuje bolji uvid i bolje planiranje Vašeg budućeg osmijeha.

3. 3d skeniranje čeljusti

Htjeli biste dobiti novi osmijeh, ali bi rado izbjegli neugodno uzimanje otisaka. Od sad je to moguće uz pomoć korištenja intraoralnih 3D skenera.  Digitalno 3D skeniranje najnovija je tehnologija na području dentalne medicine koja stomatologu omogućuje brzo i vrlo precizno uzimanje otisaka za sve vrste protetskih radova ( krunice, mostove, ljuskice, implantate…).  U svega par minuta dobivamo otiske obiju čeljusti, potpuno bezbolno i bezopasno za samog pacijenta. Mi u Cirkonij centru koristimo Trios 3Shape, jedan od najboljih digitalnih oralnih skenera na tržištu. Njegova ergonomski oblikovana sonda savršeno priliježe u ustima pacijenta i skenira fotografije vrhuske kvalitete i isporučuje visokorezolutne 3D slike zubi i čeljusti te pomoću njih stvara konačni 3D digitalni otisak pacijentovih čeljusti, temeljene na stvarnim podacima jer uređaj raspoznaje razliku između svih mekih i tvrdih tkiva u usnoj šupljini, kao i sve kretnje u pacijentovoj čeljusti čime su isključene eventualne pogreške prilikom mjerenja i mogućnost bilo kakve pogreške pri mjerenju svedena je na zanemarivi minimum. Također, uz veliku brzinu i preciznost snimanja, odlikuje se i mnoštvom drugih korisnih mogućnosti kao što su skeniranje u boji te određivanje nijanse boje svakog pojedinog zuba.

4. Digital smile design (DSD)

Digital Smile Design (DSD) je protokol koji nam omogućuje planiranje i dizajniranje Vašeg budućeg osmijeha. DSD nam daje mogućnost pažljive analize Vašeg lica i postojećih zuba pomoću najsuvremenije digitalne tehnologije. Danas se DSD koncept smatra najmodernijim dostupnim dizajnerskim pristupom. Za izradu samog Digital smile design-a koristimo 3Shape TRIOS program i Vaše fotografije. Ako Vas zanima kako bi Vaš budući osmijeh mogao izgledati, kontaktirajte nas i dogovorite besplatan pregled i konzultacije…

5. Digitalni wax up i izrada mock up-a u ustima

Dijagnostički digitalni wax up je alat koji stomatologu, pacijentu i zubnom tehničaru daje uvid u mogući ishod terapije te pruža vrlo korisne informacije kako postići željeni rezultat. On predstavlja postupak digitalnog „navoštavanja“ planirane nadoknade na modelu kako bi se predvidio optimalan estetski i funkcijski rezultat te kliničke i laboratorijske mjere potrebne za njegovo postizanje.

To je trodimenzionalni digitalni „voštani“ model koji oponaša željeni oblik zuba nakon terapije te su u ovoj fazi modifikacije moguće do potpunog prihvaćanja predložene terapije. Pomoću wax up-a određuje se najpovoljniji oblik i položaj nadoknade.

 

Uz pomoć digitalnog wax up-a, u ustima pacijenta se izrađuje mock up.

Mock up se radi direktno u ustima pacijenta s bisakrilatnim privremenim materijalom, koji se skine odmah nakon analize osmijeha u ustima. Omogućava nam uvid u konačni rad i pomaže nam pri uklanjanju nedostataka i korekcije samih.

6. Brušenje zuba i skeniranje

Brušenje zuba podrazumijeva smanjenje volumena zubne mase kako bi stvorili dovoljno mjesta za izradu protetskog rada koji će nakon cementiranja na zubima u potpunosti odgovarati funkcijski i estetski. Nakon brušenja uzima se digitalni otisak izbrušenih bataljaka te se po tom scan-u izrađuje privremeni prototip u dentalnom laboratoriju koji bi trebao odgovarati konačnom radu.

7. Izrada privremenih zuba

Nakon brušenja zuba, pacijentu se odmah izrađuju privremeni nadomjesci u ordinaciji, koje kasnije zamijene privremeni nadomjesci izrađeni iz čvršćeg materijala.

Dijana, potpune Cirkonij krunice

8. Izrada definitivnog/završnog rada i cementiranje

Nakon detaljne analize uz pomoć digitalne tehnologije i privremenih nadomjestaka, uz odobrenje i zadovoljstvo pacijenta, izrađuje se konačni rad iz dogovorenog estetskog materijala, koji se cementira određenim trajnim cementom.