PRP metoda

img

PRP metoda

Što je PRP metoda ?

Kod postupka pomlađivanja kože lica upotrebljavamo minimalnu količinu Vaše vlastite krvi, iz koje se uzimaju ključne stanice i proteine i ponovnim ubrizgavanjem u Vašu kožu pospješujemo obnovu kože i potkožnog tkiva. Dio krvi, po kojoj je metoda dobila ime, je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu – plazma bogata trombocitima. Postupkom pomlađivanja kože na prirodan način pospješujemo normalne procese liječenja. Potičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRP-u se uz trombocite nalaze faktori rasta i Vaše matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Postupkom pomlađivanja se u Vašem tijelu odvijaju prirodni i učinkoviti procesi za rekonstrukciju Vaše kože na licu, a ključni dio je oko očiju. Kod postupka pomlađivanja koristi se Vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari i nema nus pojava. Stanična terapija se godinama koristi u plastičnoj kirurgiji, ortopediji, implantaciji mekog tkiva….

Koji je slijed tretmana ?

10 do 20 minuta prije tretmana uzmemo 10 do 20 mililitara krvi, kao i za krvne pretrage. Potom posebnim postupkom, koji traje 10 do 20 minuta, pripremimo PRP koja se ubrizga pod kožu, gdje je koža opuštena i/ili u bore. Nakon tretmana moguće je crvenilo i podbuhlost (otečenost), koje u pravilu nestaje za par sati, u cijelosti za par dana. Većina pacijenata se nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Koliko tretmana je potrebno ?

Prvi rezultati se vide već po prvom tretmanu, ali na temelju višegodišnjeg iskustva, preporučuju se tri tretmana u razmaku od 6 tjedana. Postupak se, ukoliko želite, može ponoviti za 18 mjeseci.

Koje su promjene na koži nakon tretmana ?

Vaše vlastite stanice osiguravaju obnovu kolagenih vlakana i elastina što daje dugotrajan rezultata. S PRP-om obnavljamo kožu, učvršćujemo opuštenu kožu i smanjujemo bore, čak i na predjelu oko očiju, kao i na čitavom licu. Koža je obnovljena, glađa, bore se zbog volumetričnog učinka biostimulacije zaglade, ožiljci postaju manje vidljivi.

Je li tretman pomlađivanja PRP-om primjeren za mene?

Tretman pomlađivanje je u potpunosti siguran, kao i svi estetski tretmani, za zdrave osobe.

Postupak pomlađivanja PRP-om se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, hiperfibrinogenemije, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih bolesti, trudnoče, kroničnih bolesti jetre i antikoagulantne terapije.