Izbjeljivanje zubi

img

Izbjeljivanje zubi

Suvremena stomatologija nudi Vam da ostvarite želju da imaju ljepše, svjetlije i sjajnije zube, te da izgledaju mlađe, zdravije i atraktivnije.

Bijeljenje zuba predstavlja najmanje invazivnu metodu, prilikom koje se ne narušava zubno tkivo, a dobivaju se bjelji i svjetliji zubi.

Vanjsko izbjeljivanje zubi u ordinaciji („in office“) i kod kuće („at home“)

VANJSKO BIJELJENJE podrazumijeva postavljanje gelova za izbjeljivanje na površinu zuba i obično obuhvaća cijeli zubni luk ili prednje zube, ali i pojedinačne, vitalne zube. Bijeljenje se, uglavnom, provodi u stomatološkoj ordinaciji („IN OFFICE“), gelovima visokih koncentracija uz pomoć lampe za izbjeljivanje pri čemu se željena nijansa zuba postiže već poslije jednog do dva tretmana. Za razliku od ovog, postoje i različite varijante kućnog bijeljenja („AT HOME“), kada pacijent sam, kod kuće, nanosi gel niskih koncentracija na zube, tokom više sati, obično noću, tokom 7-10 dana.

Dodatne napomene

Prije početka bijeljenja zuba neophodno je sanirati sve karijesne lezije, ukloniti meke i tvrde zubne naslage, izliječiti gingivitis (upale desni), a prije bijeljenja ranije endodontski saniranog zuba (kojem je izvađen živac) neophodno je rentgen-snimkom i pregledom utvrditi kvalitetu i vrstu kanalnog punjenja, te u slučaju neadekvatnog ispuna ponoviti liječenje zuba.

Važno je da pacijenti budu obaviješteni da se bijeljenjem ne mogu izbijeliti postojeći ispuni, krunice i mostovi, te da se njihova eventualna zamjena obavlja 7 do 14 dana poslije bijeljenja. Također, važno je napomenuti da se bijeljenje zuba ne preporučuje kod maloljetnih osoba, trudnica i dojilja, osoba kod kojih je u tijeku ortodontski tretman, te kada postoji uznapredovala parodontopatija.

Vanjsko bijeljenje daje odlične rezultate u preko 90% slučajeva, ali treba naglasiti da postoje osobe kod kojih bijeljenje ne daje značajne rezultate.

Cjenik

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Potpuna cirkon krunica 2100 HRK (278,72 EUR)
Ljuskica 2300 HRK (305,26 EUR)
Profesionalno izbjeljivanje zuba IN OFFICE 1400 HRK (185,81 EUR)
Profesionalno izbjeljivanje zuba AT HOME 1600 HRK (212,36 EUR)

NAPOMENA:

* Ovisno o zahtjevnosti slučaja moguća je korekcija cijene
* Cijene se odnose na gotovinsko plaćanje, za kartično plaćanje cijena se uvećava za 5%