Rješenja za bezube čeljusti

img

Rješenja za bezube čeljusti

Postoji nekoliko načina da korištenjem implanata kod pacijenata koji su izgubili sve zube stvorimo novi osmijeh i vratimo sve funkcije zuba:

 

– Proteza pričvršćena na implante je najjednostavnije, povoljno rješenje, na pola puta između klasične plastične akrilatne proteze i potpuno fiksnog implantoprotetskog rada. Predstavlja dobru prijelaznu opciju i kod dijela pacijenata može se kasnije nadograditi na potpuno fiksni implantoprotetski rad. Najčešće se radi u donjoj bezuboj čeljusti gdje se na dva implantata postavljena u prednjem dijelu čeljusti, proteza pričvrsti na kopčice postavljene na implantate.

Proteza pričvrćena na prečku je kombinacija fiksnog i mobilnog dijela rada tj. prečke koja je fiksirana na implantatima i proteze koja je mobilna i pričvšćena na prečku. Ova vrsta implantoprotetskog rada je vrlo zahvalna jer pruža mogučnost dobrog održavanja higijene oko implantata, a istraživanja govore da je zadovoljstvo pacijenata podjednaka kao i kod potpuno fiksne konstrukcije.

– All-on-6 je najbolja opcija za većinu pacijenata, jer šest implanata po čeljusti jamči veliku stabilnost i implanti se postavljaju paralelno, što omogućava jednostavnija protetska rješenja sa krunicama. All-on-6 tehnika zahtijeva da postoji dovoljna količina kosti za ugradnju šest implanata, odnosno da čeljust nije degradirala zbog dugog perioda bez zuba.

– All-on-4 je tehnika koja koristi dugačke implante, postavljene pod većim kutem u stražnjim područjima čeljust. Ova tehnika omogućava fiksni rad kod osoba koje nemaju dovoljno kosti a ne žele ulaziti u komplicirane procedure nadoknade kosti.

– Individualna rješenja. Nekada rješenje za totalnu bezubost može uključivati i pet, sedam ili čak osam implanata u čeljusti

All on 4, All on 6

Riječ je o metodi ugradnje fiksno-protetskog nadomjestka na 4 ili 6 titanskih implantata postavljenih u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti. Dakle, kako bi se nadomjestili svi izgubljeni zubi jedne čeljusti putem All on 4 ili All on 6 metode, potrebno je prvo u čeljust ugraditi 4 ili 6 implantata. Ugrađeni implantati funkcioniraju kao nosači te se na njih postavlja i trajno fiksira zubni nadomjestak u obliku zubnog mosta. All on 4 ili all on 6, potpuno nadomještaju izgubljene prirodne zube i drastično poboljšavaju kvalitetu života, a uz dobro opće zdravlje, dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, predstavljaju doživotno estetsko i funkcionalno rješenje.

Razliku All on 6 od All on 4 čini samo broj postavljenih impantata. U pravilu, uvijek je bolje imati veći broj nosača za protetski rad. No treba imati na umu da u pojedinim situacijama, zbog male količine ili loše kvalitete kosti, postoji ograničen broj implantata koje je moguće postaviti.

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi izrada privremenog protetskog nadomjestka. Pacijentu se nakon 3 mjeseca izrađuje trajni most, a nakon ugradnje Thommen Medical implantata nakon čak 2 mjeseca. U navedenom periodu kost srasta oko implantata.

Idealni kandidati za ovaj tip rada su pacijenti koji žele fiksni protetski rad, a izgubili su sve ili većinu svojih zuba, koji ne mogu nositi potpunu protezu, oni kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti i te oni koji imaju zube koji su predviđeni za vađenje.

Zahvat se ne preporučuje kod uznapredovale osteoporoze, kod pacijenata s nekontroliranim dijabetesom te kod pacijenata koji su unutar 6 mjeseci bili na terapiji zračenja u području glave i vrata.

Zašto All on 4, All on 6 u Cirkonij centru?

Bilo da se odlučite za ugradnju implantata za All on 4 ili All on 6, svakako u Cirkonij centru uz korištenje najmodernije digitalne tehnologije, dobivate na potpuno siguran i predvidljiv način vrhunski rad.

Upravo zbog korištenja kompjuterski navođene implantologije, smanjena je mogućnost pogreške i nelagode za pacijenta, jer se nakon usporedbe i preklapanja CT snimke čeljusti i intraoralnog (digitalnog) scan-a , točno isplanira položaj i duljina implantata u odnosu na anatomske strukture čeljusti. Sama implantacija provodi se kroz posebno dizajniranu implantološku šablonu, što čini sami proces bržim, preciznijim i sigurnijim.

Prednosti koje nudi cirkonij centar

  1. Vaše je samo snimiti CBCT, koji koristimo, osim za provjeru gustoće, kvalitete i širine kosti, i za pomno planiranje položaja implantata u čeljusti
  2. Zbog planiranja i korištenja posebno dizajnirane kirurške šablone, smanjena je mogućnost pogreške i nelagode za pacijenta zbog često eliminacije rezanja mesa (tako implantacija postaje bezbolna, bez šavova i oticanje je svedeno na minimum)
  3. Koristimo THOMMEN Medical švicarski implantološki sustav, koji je savršeno osmišljen kako bi se implantati ugradili na potpuno precizan i predvidljiv način uz pomoć digitalno izrađene kirurške šablone
  4. Zbog korištenja THOMMEN Medical implantata i superhidrofilne površine INICELL® Surface Technology, koja osigurava veću stabilnost i sigurnost implantata u ranoj fazi cijeljenja, umjesto 3 ili 4 mjeseca, potrebna su svega 2 mjeseca kako bi dobili Vaš konačni rad
  5. Vaš rad je unaprijed isplaniran te na samom kraju terapije dobivate završni rad bez negativnih iznenađenja

Cjenik

IMPLANTATI

Ugradnja THOMMEN implantata (Guided surgery) 5500 HRK (729,98 EUR)
Ugradnja MIS C1 3700 HRK (491,07 EUR)
Potpuna cirkon krunica na implantatu 2200 HRK (293,33 EUR)
Metal keramička krunica na implantatu 1600 HRK (212,36 EUR)
Titanska nadogradnja/abutment 1500 HRK (199,08 EUR)
Cirkonska nadogradnja/abutment 2000 HRK (265,45 EUR)

NAPOMENA:

* Ovisno o zahtjevnosti slučaja moguća je korekcija cijene
* Cijene se odnose na gotovinsko plaćanje, za kartično plaćanje cijena se uvećava za 5%