Konzervativa i endodoncija

img

Konzervativa i endodoncija

Temelj stomatologije je liječenje zubi, a grana koja se time bavi, konzervativa, je temeljna grana. Cilj konzervative su zdravi, lijepi i funkcionalni zubi, što se postiže liječenjem i popravkom zuba, korijenskih kanala, ispunima i čišćenjem zubnog kamenca.

Ispuni

Ispuni su danas najčešći oblik terapije u stomatologiji.
Nekada su ispuni izrađivani od amalgama, ali danas, sa napretkom tehnologije stomatoloških materijala, koriste se kompozitni ispuni ili ispuni u boji zuba.

U našoj ordinaciji nudimo Vam estetske ispune od najkvalitetnijih materijala i najpoznatijih svjetskih proizvođača (GC, 3M, Coltene-Whaledent, Vivadent itd.)

Endodoncija

Iako primjena implantata danas nudi mogućnost saniranja gotovo svih oblika bezubosti, i dalje se ulažu veliki napori u izliječenju zuba sa inficiranim kanalom korijena. Uvijek je bolje sačuvati svaki zub koj ima šansu da ostane u ustima. Razlozi koji daju prednost liječenju zuba su brži završetak tretmana i mogućnost protetske rehabilitacije kao i manji ekonomski troškovi.

Suvremeno liječenje se zasniva na preciznom (strojnom) čišćenju i oblikovanju korijenskog kanala, temeljitom ispiranju, snažnoj dezinfekciji i preciznom zatvaranju kanalnog sustava.

Čišćenje i oblikovanje se provodi NiTi (nikl-titanskim) instrumentima čija elastičnost omogućava liječenje svih grupa zuba bezobzira na broj korijenova i njihovu zakrivljenost.

Ni-Ti instrument

Primjena apex lokatora omogućava precizno određivanje dužine korijenskog kanala čime se eliminira iritacija tkiva izvan kanalnog sustava.Tijekom svih zahvata pacijent se ne susreće sa boli, što dodatno olakšava tretman.

Izliječeni zub može nastaviti funkcionirati u ustima neodređeni vremenski period, međutim neophodno ga je rekonstruirati od nedostatka zubnog tkiva u cilju potpune rekonstrukcije.

X-Smart ™ je endodontski mikro-motor, posebno dizajn ran za upotrebu sa NiTi rotirajućim instrumentima.

Strojna endodoncija

Strojna endodoncija omogućava brše i efikasnije čišćenje i širenje korijenskih kanala.

Iako primjena implantata danas nudi mogućnost saniranja gotovo svih oblika bezubosti, i dalje se ulažu veliki napori u izliječenju zuba sa inficiranim kanalom korijena. Uvijek je bolje sačuvati svaki zub koji ima šansu da ostane u ustima. Razlozi koji daju prednost liječenju zuba su brži završetak tretmana i mogućnost protetske rehabilitacije kao i manji ekonomski troškovi. Suvremeno liječenje se zasniva na preciznom (strojnom) čišćenju i oblikovanju korijenskog kanala, temeljitom ispiranju, snažnoj dezinfekciji i preciznom zatvaranju kanalnog sustava.

Čišćenje i oblikovanje se provodi NiTi (nikl-titanskim) instrumentima čija elastičnost omogućava liječenje svih grupa zuba bez obzira na broj korijenova i njihovu zakrivljenost.

Primjena apex lokatora omogućava precizno određivanje dužine korijenskog kanala čime se eliminira iritacija tkiva izvan kanalnog sustava. Tijekom svih zahvata pacijent se ne susreće sa boli, što dodatno olakšava tretman.

Izliječeni zub može nastaviti funkcionirati u ustima neodređeni vremenski period, međutim neophodno ga je rekonstruirati od nedostatka zubnog tkiva u cilju potpune rekonstrukcije.

Cjenik

NAPOMENA:

* Ovisno o zahtjevnosti slučaja moguća je korekcija cijene
* Cijene se odnose na gotovinsko plaćanje, za kartično plaćanje cijena se uvećava za 5%