Zubni most

img

Most

Kao što im i samo ime kaže, dentalni mostovi povezuju prekinute zubne nizove u jednu cjelinu. Pomoću zubnih mostova moguće je postizanje prirodnog izgleda i osmjeha poslije gubitka zuba. Zubni mostovi su jedna od opcija koje koristimo za popunjavanje praznine stvorene uslijed gubitka jednog ili više zuba. U zavisnosti od tipa zubnog mosta koji je odabran, postupak i cijene će se razlikovati.

Što je zubni most? 

Zubni most se sastoji od dvije zubne krunice (sidra) za zube, sa obe strane praznine, i umjetnog zuba (međučlana) između njih. Prirodni zubi, dentalni implantati, ili kombinacija prirodnih zuba i zubnih implantata mogu se koristiti za podupiranje mosta. Tip mosta koji ćete izabrati će zavisiti od stanja vašeg osmjeha, cijene koju ste spremni platiti i estetskih rezultata koje želite.

POTPUNI CIRKONSKI MOSTOVI

Zahvaljujući svojoj izuzetnoj trajnosti i prirodnom izgledu, cirkonij mostovi postaju materijal izbora u modernoj dentalnoj medicini. 

Danas se gotovo isključivo rade monolitni multilayer mostovi. Monolitni znaći da su mostovi potpuno izrađeni iz cirkonijskog bloka, bez dodavanja keramičkog sloja  te su stoga puno otporniji na lom i kvrcanje od prijašnjih materijala. Multilayer znači da je boja nosta graduirana, što značajno doprinosi prirodnijem izgledu.

Prednosti cirkonij mostova

  • Vrhunski izgled: kako je cirkonij prirodno bijel, omogućava transformaciju u bilo koju nijansu koja odgovara ostatku zuba. Cirkonij je proziran, pa oponaša prozirnost prirodnih zuba.
  • 100% biokompatibilno: dosad nije zabilježena alergija na cirkonij-most. Nema potrebe brinuti se o bilo kakvim štetnim / alergijskim reakcijama tijela jer ih ljudsko tijelo ne odbacuje.
  • Izuzetna tvrdoća: cirkonij je najjači most, može podnijeti habanje.  Ako ga dobro održavate, može vam zauvijek ostati u ustima. Bar je pet puta jači od keramike ili keramike spojene na metal / PFM. Također dobro podnosi sile žvakanja ili grickanja. Ima vrlo visoku čvrstoću na savijanje: cirkonij ima čvrstoću na savijanje od 1200 MPa. (Čvrstoća savijanja je sila koju krunica tolerira.)
  • Bez metala:  Ljudi žele izgledati prirodno i mlado. Neki također ne vole metal u svom tijelu, stoga je cirkonij materijal izbora.
  • Preciznost i predvidljivost:  Postupak izrade cirkonskih nadomjestaka potpuno je digitalan. Uz pomoć skeniranja,  Digital smile designa te plastičnog prototipa, cirkonijske krunice moguće je izraditi uz potpunu predviljivost i maksimalnu preciznost.

METAL-KERAMIČKI MOSTOVI

Metal keramičke mostove izrađujemo u slučajevima gdje je potrebno povezati (splintirati) povečano pomične (parodontitične) zube u blok te u situacijama gdje se ne zahtjeva visoka estetika.

Procedura postavljanja zubnog mosta

Nakon postavljenog plana terapije pristupa se brušenju zuba nosača, što je u potpunosti bezbolan postupak jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon brušenja zubi se skeniraju i izrađuju privremene krunice. Slijedi izrada plastičnog prototipa mosta gdje se provjerava oblik zuba, dosjed i zagriz. Kada smo sigurni da je sve u redu most se izrađuje iz konačnog materijala, najčešće cirkona. Most se zatim trajno cementira u Vašim ustima te se preporuča ne jesti najmanje 2 sata nakon cementiranja. Uz pravilnu njegu, mostovi će trajati deset do petnaest godina, a u nekim slučajevima i više.

 

Briga o zubnom mostu

Važno je pravilno se brinuti o zubnim mostovima da bi produžili njihov vijek i održali zdravlje svojih desni i prirodnih zuba. Svakodnevno pranje i čišćenje dentalnim koncem, pored redovnih kontrola kod stomatologa, će očuvati vaš zubni most i oralno zdravlje u odličnom stanju. Preporuča se i korištenje interdentalne četkice.

Oral-B ® Super Floss ® je idealan zubni konac za čišćenje ispod mostova te širokih razmaka između zuba. Odlikuje se trima jedinstvenim elementima – ojačani dio, spužvasta nit i standardna nit – koji omogućuju maksimalni učinak.

Značajke proizvoda

+ Ojačani dio za lagano umetanje ispod međučlana mosta
+ Spužvasti zubni konac čisti ispod međučlana mosta
+ Standardna nit uklanja naslage ispod razine zubnog mesa
+ U pakiranju se nalazi 50 unaprijed odrezanih niti
+ Dostupno sa standardnim okusima ili s okusom metvice

Cjenik

PROTETIKA

Potpuna cirkon krunica 2100 HRK (278,72 EUR)
Metal keramička krunica 1500 HRK (199,08 EUR)
Frezana metal keramička krunica 1600 HRK (212,36 EUR)
Potpuna proteza IVO BASE 5000 HRK (663,61 EUR)
Djelomična proteza s metalnom osnovom 4500 HRK (597,25 EUR)
Thermopress proteza 5500 HRK (729,98 EUR)

NAPOMENA:

* Ovisno o zahtjevnosti slučaja moguća je korekcija cijene
* Cijene se odnose na gotovinsko plaćanje, za kartično plaćanje cijena se uvećava za 5%